Влязох в голямата зала и седнах при останалите от дома ми-Хафълпаф.Всичко в залата беше украсено с гербовете на домовете и домашните духчета определено много се бяха старали в приготвянето на храната.Но това не ме сълнуваше кой знае колко,поради факта,че най-накрая бях тук!Това вълшебно училище,в което се бях усъмнила че съществува,а мислех че просто е измислица на майка ми наистина го имаше!Господи,колко мразех баща си...беше се опитал да ме отдели от магъосническите си корени и да уча в обикновено училище.Но аз не съм обикновена!Аз съм..магъосница!Още се опитвах да свикна с този факт.Стиснах здраво магическата си пръчка усмихната се извърнах към другите хафълпафци и се радвах,че ще се уча на магия.От пръчката ми излетяха на две струйки зелена и червена светлина,като нишки и се увиха като малко змийче.Заех се със десерта-отрязах си парче пудинг и си взех сладолед,като останалите първокурсници и се радвах,че преди около час бях разпределена в Хафълпаф-майка ми също бе учила там,както и вуйчо ми и баба.Надявах се само да не ги разочаровам.А празнеството продължаваше с пълна сила.